Bedrijfdiensten

Hoe word je een financieel adviseur?

Financieel adviseur Den Bosch

Het nieuws is vol van planners die hun portefeuille met de helft laten overschrijden. Het is wel grappig dat ze naar de pers gaan en aan de wereld verkondigen hoeveel ze de grootste zaak hebben omdat: “om die van de overbelaste portefeuilles op te ruimen.” Er zijn veel mensen die zoeken naar de goedkoopste investering. Er zijn veel mensen die minder beleggen, omdat… Om eerlijk te zijn: ik heb al dit soort vrienden met enorme portefeuilles, die helemaal geen toegang hebben tot een financieel adviseur.

Als u uw risico wilt minimaliseren en uw spaarkansen wilt vergroten, is financieel adviseur worden een van de beste dingen om te doen.

Ik vergeleek de informatie van mannen met dezelfde opleiding en met evenveel geld als ik. Ik heb ze niet gevraagd hoeveel ze weten over estate planning. Ik vroeg hen welke cursussen ze hebben gevolgd. De gemiddelde leeftijd lag tussen twee en drie werklozen, dus ik heb niet eens gevraagd hoe ze hun huishoudbudget in evenwicht brengen. Antwoord:

Weten is een enorme hoeveelheid tijd werken, om de kennis te vinden om actie te ondernemen, is niet genoeg.

U bent in staat een bedrijf te openen, de kennis van het bezitten van een bedrijf is echt veel groter dan de kennis van andere gebieden om een bedrijf te beginnen.

Ik heb bijvoorbeeld iemand – die volgens mij weet wat hij niet weet, in zijn eigen privé-praktijk – verteld dat ik hem kan helpen met zijn asset allocatie. Hij is een goed beheerde onderneming. Ik kan hem geen advies geven over de asset allocatie. Dat heb ik al jaren gedaan, omdat ik in de eerste plaats financieel adviseur was. Dat is niet genoeg, men moet de initiatieven nemen om meer te leren. De gemakkelijkste manier om dit te doen is zaken te willen doen in plaats van naar de grote bedrijven te gaan. De meest individuele manier om dit te doen is met uw familieleden of mensen die dicht bij u staan. Dit is niet de enige manier, er zijn andere soorten manieren zoals “gepensioneerde financieren”.

Ga naar de officiële website van de Chartered Financial Advisor en probeer het eens. Online financiële adviseurs zijn zeer moeilijk te vinden, vooral hunrella, moeders nauwelijks band “a worden niet gevolgd, weg. Je moet zeker eerst de website lezen, vraag naar de informatie.

Ik ken een man die ook op 80-jarige leeftijd met pensioen gaat. Net als ik maakt hij nu elk jaar keuzes, maar hij heeft nog steeds inkomens.

Lees meer

Budget coach